Monday, February 27, 2012

..doorgift...

fuhh..lme xmenjengah blog ni..huhu..byk sgt keje seminggu dua ni..bru je abes cmping unit beruniform peringkat daerah hari  ni..penat yang amat...esok sambung rehat coz dpt cuti...hehe

so berbalik kepada entry...skrg bru pikir apa jenis doorgift yg nk beli nnt ni...adoiya pening bila tetiba muncul idea2 yang ntah pape...sabar mardhiyah..xpyh nk byk2 brg..set up ur mind dat majlis is simple...but i tertarik ngan macam2 doorgift..huhu...mcm mana nk setel ni...

mula-mula pikir beg dulu la kan??baru tau apa nk letak kt dalam tu..then saiz beg tu xpayah la besar sgt..nk yg kecik je...lgpun i nk letak mcm.... 


mcm ni punye bekas letak gula2...mcm high budget je 
if like dis...comel je kan...letak telur pun boleh...comel2
nahhh...ini la bagus...xmembazir..hehe
.......tapi sebenarnye...jgn la membazir..tapi if nk simple jangan sampai org mengata...hehe...(ayat syara...)

  • gula-gula...of course mmg i nk..
  • makanan...ape yg mak nk tempah ek??muffin?bahulu?bepang? (klasik sket..haha)
if tuk yg my fren,family??
  • macam nk coklat...huhu
  • jar...wif cookies...(or ape lg ek yg sesuai letak dlm tu?
  • bunga telur...maybe ade kot...

cantik ni...tapi nk decorate ape lg klu guna jar??apa isi die ek??
gini la mungkin...lekat thank u sticker kt lid or depan ye??
so jadi la ni??hehe...sume nak grab kan..but mum ckp xpyh byk2 n senak2 pikir,,kan kita buat kenduri biasa je..so simple jela..bagi apa yg kita boleh bagi..jangan sampai membazir..kan2..dats why mum suh bagi makanan..if kita bagi makanan..org akan makan...kalu hiasan cm bunga lilin, towel, kdg ade yg simpan n ada yg buang..huhu...betol jgk kan...

hope apa yang kita rancang mendapat izin dariNya...InsyaAllah..




sy mengidam nk coklat jgk...tp servey sume harga dlm rm1.80 n above...nk mcm kazen i la...dpt kot below rm1


Sunday, February 12, 2012

...baju oh baju...

yey!!! my dress for solemnization have done!!!  petang td incik tunang bg tau die dh pi ambik baju tu..hehe T.H.A.N.K.S!!!!

macam mane rupenye ek??incik tunang xmau kasi tunjuk fully image...saje je nk teaser org...haiyya.. i can't wait to see it..hoe it look like..tp i dh design aritu simple je..just baju kurung moden..n up to tailor tuk gunakan lace yg lebih tu...

so...ni die kain baju akad nikah...cream wif gold beads...tugas selepas ni mencari tudung yang sesuai...ermm...gila2 ni nk tgk fully image...nnt u incik tunang..
seyes ni xsabar jugak nak pakai..hehe....lagi 4 minggu nk balik semenanjung...i nk try..

P.E.L.A.M.I.N......

....pilih pelamin betol2...
..Adoiya....nah awal2 dh mengeluh..apa taknya tema masih blur...masa tinggal 4bulan lbh je lagi ni..kalu diikutkan B2B yang lain, deyolls sume dh book tuk pelamin n sume2 tu..but for me??tema pun blur lagi ni..ape cer gni????

tet..tet...terkedek2 la mencari incik google..skrg dh kne rush..no more time..ade 4 mggu lagi tuk book tu sume..juast cuti bulan 3 ni je utk settle baju,pelamin,hantaran.doorgif, borang kawen, hiv test n ade lg tu xdi sebut mungkin..huhu..cepat mardhiyah!!
berbalik pada pelamin..coz ni same penting jugak..wlpun dlm pikiran ni nak buat simple je...warna??aritu ada tnye uncle yg hndle pelamin wedding my sis if my baju tu kaler pink belacan...warna pelamin mcm mane??tp die ckp warna belacan susah nak cari..(,mmg aku suke sgt yg susah2 ni..hehe)..tp uncle tu ckp boleh if kita wat backgroud warna cream..emm macam ok jgk kan..sbb sy ni mcm terlebih suka warna pastel je...

but now..terpikir warna gold-oren-peach lak..,haha ni sbb hari tu pi hantar kain kt tailor tuk bertandang..asal kain tu warna peach-gold utk satin n lace warna ijau-gold..tp depa ckp mcm xnaik..so hari tu jgk pi cari lace baru..dh dpt tu tailor ckp cntik..mmg cntik pun...tetiba lak ase nk tukar ngan incik tunang baju tuk sanding n bertandang..if tukar baju..pelamin pun kene tukar..wawawa...
ermmm...macam ni ok jgk..tp i nk simple je...
..if nk pilih pelamin...kne ada tip kn..sbb nnt xmau pengantin tenggelam bila dlm gambar..kita pernah baca kt blog...
  1. elakkan warna pelamin sedondong dengan warna baju pengantin..sbb jika ini berlaku,baju yang cntik tu akan hilang serinya dek warna pelamin. Jika pelamin daripada kelompok warna lembut dan sejuk, padankan dengan busana pengantin daripada warna garang dan panas. so baju i yg pink belacan tu lembut..ermm susah nk cari warna garang ni...tp bju oren tu mmg mcm garang...
  2. TEMA...(wahh saye xde tema lg ni...)Pilihlah pelamin yang bersesuaian dengan tema anda.
  3. LIGHTING..  Ini juga sangat penting terutamanya yang ingin gambar majlis perkahwinanannya kelihatan cantik. Pastikan kawasan pelamin anda menerima cahaya yang cukup untuk memudahkan jurugambar.(yup..ni mmg agree sgt2...coz last month wedding adik sy, sy sgt suke pelamin die..purple..sbnrnye mmg sy nk tema purple..tp die dh ambik dulu..terpaksa la i tukar lain)
...sy rase ni la tip yg paling penting..ade lg yg lain macam ruang..tp tu kita kne tahu sndiri kan...hehe..adakah pelamin impian sy menjadi kenyataan??

...macam warna ni..lupa la warna baju...dat kerusi i xnk..beso sgt
utk gold boleh ke ni???macam terlampau kuning je...huhu
macam ni kan??lighting ok..warna pelamin n baju ok..ruang still ok..tema purple pink..
tapi kan..sbnrnya kalu boleh nak macam ni je..kita tukar buaian tu kpd pelamin..hehesoft je nmpk






ok..dats all...
~end~


Tuesday, February 7, 2012

...first present dr Mr KK...

....al-kisah..tetiba lak kua entry tuk first present dr Mr KK..hehe...(melampau la byk cerita ni...sbb dlm mood koya)..if i'm not mistaken...10 Jun 2007...hehe ni la first time jupe ngan Mr KK kot..4 tahun yg lalu..ngee.. 

Actually ni kua sbb my besday..so Mr KK tanpa xtau kisah g bagi pakcik barney tuk i...i like purple..
haa...ni die pakcik barney purple...

yang best kan...bila balik umah tekan je kt heart tu ade music.. 
"happy birthday to you...
happy birthday to you...
happy birthday to my DEAR FRIEND..
happy birthday to you..."

To my dear friend...(yup sbb time ni xde pape lg...hehe) Thanks to mr kk..
~end~

Monday, February 6, 2012

...cik daisypath menyatakan.... 4years 4months & 4weeks!!!!! cantik!!! nice number... usia hubungan sy n incik tunang...hehe..so kna tunggu lagi beberapa bulan to be YOURS....

Thanks to incik tunang yg sgt baik hati utk sabar menerima diri yg serba kekurangan ni..hoho..so sabar la ye incik tunang ngan kerenah sy yang macam2 ni..


4 YEARS, 4 MONTHS & 4 WEEKS....
in

Sunday, February 5, 2012

...ok x???..

video 

disebabkan xboleh tido....meh kita post benda ni..hehe..
(wat lagu tema ok gak ni...)

...tema...tema...tema....???

....for those who will married dis year...i think now uolls mesti tgk cbuk buat preparation for dat day rite?? same goes to me..but i think i still rilex wpun skrg duk serabut bagai....xtau mana satu nk mula dulu...biasanya bila nk kawen ni mesti cibuk cari tema kan?? 

bab tema n main ngan warna ni mmg aku surrender coz aku buta warna..huhuhu..seyes..xpandai nk match kaler..ceruk blog n bntuan mr google ku cari tema wedding tuk 2012...sume cantik2..tapi mesti pikir..padan ke ngan warna kulit aku ni n incik tunang???wahhh susah2..

majalah pengantin pun dah muak aku tengok..huhu..then..nk tau..kitaorng bleh buat keputusan on da spot...OREN!!! ni masa dlm kete b4 sampai salem aziz...ok incik tunang kita ambik oren k..hehe..(xke tau yang oren tu sgt2 la menyala..haha) 
kami tertarik ngan promosi..rm199 dpt isi borang tuk oneymoon ke langkawi...rm499 ke bali...haha..opss...jom kita cari apa yang cantik...fuhh gila la byk betol yang cantik2..tp xreti nk pilih...banyak warna yg kami pilih tp teragak2...lastly dtg dia punya promoter myb boss kot..mmg pndai tngkap costumer la akak ni..tup tap tup tap jap je dpt kain...Warna oren tu???haha xde da....

BELACAN OR FUSHA....
&

GOLD OR BEACH COLOUR



dan utk terakhirnya aku putuskan warna macam ni.....


so??ok x incik tunang??...hehe



Friday, February 3, 2012

..permulaan...

Salam...kembali lagi...mahu bercerita lagi..seperti yg dijanjikan..hehe macam mana boleh kenal balik ngan incik tunang kan???hehe..okey let's start da story..

first year kt IPGM Bangi...after final exam kitaorang ada masa sebuln lebih tuk dihabiskan kt ipis..byk aktiviti dilakukan..salah satunya ialah....Integrity' Conference kt PICC 15 nov 2006...(6tahun yang lalu...hehe) semua ipta menghantar wakil ke sana..salah satunya IPGM Sultan Mizan...dak2 ipgmsm bermalam di maktab kami.. i pun xtau sbnrnya incik tunang ada sekali..i just nmpak arif...(budak yg interview skali dulu)

Terserempak ngan incik tunang masa lunch time kt PICC..opss..tetiba..macam kenal..dulu2 sembang2 pakai mung aku jer..hehe..so tukar2 la no phone..so situ la kenal die..as a friend..after konferen tu kami ada sesi forum kt mktab..antara dua maktab....n then..bile dh dpt no phone tu ape lagi msg2 la kan...hehe.

.....tgk..tima ni incik tunang masih slim..haha..
....gegurl...kalu jumpa carilah mana saya...



...so itulah permulaan kami...kebetulan terserempak..hehe...
~the end~